dinsdag 9 juli 2013

The shit hit the fan!Vera,

Die "vergeten badkleding doos" inderdaad. Wat een vernedering, ik had het al verdrongen maar vreemd genoeg ben ik blij met de herinnering. Ik koester hem nog even als je het niet erg vindt, als reminder dat het altijd erger kan. Want er zijn een paar grote no-no's als je een heel jaar niet mag shoppen. We hebben nog een half jaar te gaan en ik heb de eindbaas van al die regels overtreden. The shit hit the fan, ik ben zwanger!

13 Weken, alles gaat nu ineens in weken. Moeder en kind voelen zich prima, geen vuiltje aan de lucht. Maak je over onze fysieke gesteldheid vooral geen zorgen. Mijn mentale gesteldheid zal daarentegen een tegenovergestelde grafiek weergeven. Ik ga me dik en onknap voelen, van die kwaaltjes die je niet kunt fixen met een bezoekje aan de kapper. Maar ik ga mijn stinkende best doen om mezelf er met stijl doorheen te slaan. Ondertussen dank ik ons tweedehands budget op mijn blote knietjes.

Ironisch genoeg zijn bh's in alle maten het enige dat ik heb overgehouden aan mijn vorige zwangerschap. Alle andere kleding heb ik toen zonder veel pijn doorgegeven aan andere dames. Het idee dat die kleding in mijn kast lag te wachten op een volgende zwangerschap vond ik toen onhebbelijk. Brutaal zelfs! Wie dacht die buikbroek wel niet dat hij was met zijn praatjes over “een tweede". Dat bepaalde ik altijd nog zelf.

Ik heb een plan gemaakt: jouw nieuwe vintage! Eens zien wat mijn lieve medelanders stretchmateriaal in favoriete merken op marktplaats hebben geslingerd. Daarop en op eigen vindingrijkheid binnen mijn bestaande garderobe heb ik al mijn hoop gevestigd. Mocht dat allemaal niet lukken dan heb ik altijd nog de redder in nood, hoop in bange dagen, rots in de immer zo verwoestende branding: De buikband met lollige tekst!

Ik pak even een zure bom met slagroom als afsluiter,
x Jeanine

Geen opmerkingen: