zaterdag 17 augustus 2013

Sigaar uit eigen doos


Lieve Vera,

Zoals al een paar keer fijntjes is aangestipt, zijn we inmiddels dik zeven maanden onderweg met onze Fashion Reset. Geweldig knap van ons en schouderklopjes worden bij bosjes uitgedeeld. Aan onszelf en aan elkaar, tenminste...

Ik doe het dus goed maar het gaat ten koste van mijn mojo. Iedere dag dezelfde comfortabele keuzes. Dit zou een uitdaging moeten zijn op allerlei vlakken, maar in plaats van het prikkelende gevoel van een spannende onderneming, zat bij mij de sleur er stevig in. Dat hele YOLO-gevoel van het begin was weg. Ik kon mezelf niet meer motiveren om alwéér mijn eigen kast opnieuw uit te vinden. Het is natuurlijk een duurloop die we zijn aangegaan. En dan moet je uithoudingsvermogen hebben en steeds het grote geheel overzien. Steeds opnieuw weer de energie vinden op niveau te blijven presteren en energie halen uit het feit dat je het straks dus hebt gehaald.
Maar nee, ik was een beetje moe. Alsof ik een liefdeloos bereid vijfgangendiner aan het oplepelen was omdat ik nou eenmaal honger had. Maar toen bracht iemand het zout en kwam eindelijk de kaarsjes aansteken! Kim, hulp in bange dagen. Onder de noemer Walk Kim Closet verkoopt zij sigaren uit eigen doos. Ze heeft me bij de hand genomen en we hebben allerlei nieuwe combinaties bedacht. 

Ik vond het doodeng. Ik zag alleen nog maar blauwe, grijze en zwarte vegen in de kast hangen. Maar zij zag opties. We zijn uitgegaan van een paar items die ik graag zou dragen en die maar niet van de hanger af kwamen omdat ik er geen totaalbeeld van kon maken. Zoals het groene vestje van Dept, of het H&M fake Chanel jasje.

Dit heb ik geleerd:
Les 1: meerdere laagjes in verschillende lengten. Ik ben nogal een broek-shirtmeisje. Ik bedenk simpelweg niet dat ik over een zomerhemdje een blouse kan dragen en dan vooral ook nog een vest of colbert.

Les 2: Iets wat in mijn taille past, past ook om mijn heupen. Ja echt, van baarheupen is in mijn geval geen sprake. Dus die strakke hoge taille jeans kan zo nog even mee als emo-modelletje.

Les 3: oncomfortabele kleurencombinaties. Hier ben ik nog niet zeker van. Tegen een spannend gekleurd item (ik noem donkerblauw al een felle kleur) zoek ik meteen naar een grondtoon in de vorm van een spijkerbroek. De angst voor te bont uitgedoste, praktische schoenen dragende moeders met slaaphaar zit diepgeworteld. Maar ik vertrouw Kim, ik zal het minstens een keer voor de spiegel aanproberen. Wie weet haalt het de werkvloer.

Les 4: het fourniturenbudget gaat eraan! Ik moet meters elastieken band hebben om te kunnen blijven ademen in mijn broeken. Wederom hulde aan de kleine lettertjes van ons contract.

Ik voel me weer even het heertje. 
Tot snel,
x Jeanine

Geen opmerkingen: