zondag 30 december 2012

impulsgedrag, wegwerpgeluk en schijnstijl

-->
Eindhoven, 28 december 2012
Lieve Jeanine,
Mode-dieet. Klinkt goed en helemaal mee eens. Ik hoop dat ik afval. Zo’n tien kilo aan impulsgedrag, wegwerpgeluk en schijnstijl mag er wel af. Want wat kan ik tekeer gaan. Zeker, ik hou van mode en alles wat er bij hoort, maar soms is het net als roken: drie van de tien zijn lekker. Het gevoel van iets nieuws. Of jij ook een beetje nieuwer bent. Of dat nog wat met modeliefde te maken heeft betwijfel ik steeds vaker. Ik wil slimmer investeren, geen veel voor weinig meer. Aandachtiger zijn en de liefde wat nieuw leven inblazen.
Kijken wat er met je creativiteit gebeurt als je niet zomaar alles uit het rek kan pakken. Daar ben ik benieuwd naar. Als je niet zomaar alles kunt ‘halen’ (apart he, wanneer mensen dat zeggen?), wat blijft er dan nog over? Slimme investeringen, kwaliteit en stijl? Spaargeld?
Ik zie ons al vrolijk kragen tornen, sjablonen maken, wanhopige bezoekjes aan ruilfeestjes met veel champagne en elkaar helpen met combinaties van al die leuke dingen die je stiekem al hebt. En dat we vintage mogen kopen, voor een bedrag dat eigenlijk best laag is, dat vind ik een leuk vooruitzicht. Nu nog wel. Tegelijkertijd ben ik me bewust van het luxeprobleem. Want laten we eerlijk zijn: voor menig Nederlander is een jaar lang geen kleding kopen dagelijkse realiteit. De wereld verbeteren of een statement maken, daar doe ik het dus echt niet voor. Het is puur egoïsme. Gelukkig delen we die motivatie...
De eerste maanden kom ik wel door. Maar dan wordt het lente, en zomer en dan inderdaad wéér herfst en winter. Ik zie het nu al voor me: huilend aan de telefoon... zwaar PMS (maar dan nog) en dat jij dan moet komen. Setjes maken van mijn bestaande wanhoop. Want wat ga ik boeten voor mijn cheap-ass keuzes waar mijn garderobe uit bestaat! Oh Jeanine, ik ben zo blij dat jij er bent. Zonder jou was ik dit nooit aangegaan.
Ik ga jou en je uitgelubberde onderbroek nog nodig hebben. Want terwijl mijn verstand wat laatste basics in huis haalde (panty’s, regenlaarzen, een vest, BH’s en wat leggings), bestelde mijn angst online ook nog een leuk colbert, een hysterische legging en stomme schoenen voor 15 euro. Ik heb nog veel te leren. Let’s go!
Liefs,
Vera

Geen opmerkingen: